<< Vorige


Boeken: Koen Kampioen samen sterk "dyslexie" Vanaf 7 jaar


Koen Kampioen is een kinderboeken serie voor beginnende lezers! Editie in lettertype Dyslexie

Artikelcode: DC0054468


Koen Kampioen samen sterk
Leeftijd vanaf 7 jaar

Dit boek is veschenen in het Lettertype Dyslexie. 

Trainer Broekie gaat op werkweek met school en daarom krijgen Koen en zijn teamgenoten twee invaltrainers. Daniël en Pablo leren de spelers van FC Top vette trucs en de volgende wedstrijd winnen ze met gemak. Maar door het succes van de trucjes en het pingelen, verliezen ze het samenspel uit het oog. Koen maakt zich zorgen over de wedstrijd tegen VV Bedum. Koen en zijn vrienden zullen samen sterk moeten zijn. Lukt het hun om trucs en teamwork te combineren?

Detail:
Auteur : Fred Diks
Illustrator : Ivan & Ilia illustraties
Taal : Nederlands
Letertype : Dyslexie
ISBN nr. : 978902069.4468
Afmetingen :        22,2 x 14,9 x 1,2 cm        
Bindwijze : Hardcover
Aantal pagina's : - - 
NUR        286 - Moeilijk lezen
Leeftijd : vanaf 7 jaarOver de Dyslexie serie:
Mensen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Bij ‘normale’ lettertypes lijken alle letters zoveel mogelijk op elkaar, omdat het lettertype één geheel moet zijn. Het ziet er mooier uit, maar het maakt het lezen voor iemand met dyslexie extra moeilijk omdat dyslecten de letters snel door elkaar halen.

Christian Boer is een grafisch vormgever die zelf al zijn hele leven kampt met dyslexie. Hij ontwikkelde daarom een nieuw lettertype waarbij de letters minder op elkaar lijken en dus minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld worden. Dit resulteert in minder leesfouten voor mensen met dyslexie, minder moeite met lezen en dus meer plezier in lezen!

Ook hebben de pagina’s tussen de regels en alinea’s door meer witruimte. Dit creëert meer rust en ruimte waardoor kinderen met dyslexie niet meteen de moed in de schoenen zinkt zodra ze een boek inkijken. Een ruim opgezette pagina gaan ze met meer enthousiasme tegemoet en willen ze liever lezen.
€ 12.50