<< Vorige - Volgende >>


Boeken: Koen Kampioen gaat internationaal "dyslexie" Vanaf 9 jaar


Koen Kampioen is een kinderboeken serie voor beginnende lezers! Editie in lettertype Dyslexie

Artikelcode: DC0054574


Koen Kampioen gaat internationaal
Leeftijd vanaf 9 jaar

Dit boek is veschenen in het Lettertype Dyslexie. 

Koens droom is uitgekomen: hij is geselecteerd door zijn favoriete profclub Stark! Voordat het nieuwe seizoen begint, heeft hij met zijn team een trainingsweek op het jeugdcomplex Starkdroom. En daarna gaan ze meteen naar Spanje voor een internationaal toernooi. Koen kan niet wachten! Al snel blijkt dat het niveau bij Stark een stuk hoger ligt dan bij zijn oude club FC Top. Koen kan het tempo van zijn medespelers nauwelijks bijhouden. Terwijl de ploeg zich voorbereidt op de wedstrijden die komen gaan, spookt één vraag constant door Koens hoofd: Ben ik wel goed genoeg voor Stark?

Detail:
Auteur : Fred Diks
Illustrator : Ivan & Ilia illustraties
Taal : Nederlands
Lettertype : Dyslexie
ISBN nr. : 978902069.4574
Afmetingen :        21,9 x 14,4 x 1,9 cm        
Bindwijze : Hardcover
Aantal pagina's : - - 
NUR        286 - Moeilijk lezen
Leeftijd : vanaf 9 jaar
Over de Dyslexie serie:
Mensen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Bij ‘normale’ lettertypes lijken alle letters zoveel mogelijk op elkaar, omdat het lettertype één geheel moet zijn. Het ziet er mooier uit, maar het maakt het lezen voor iemand met dyslexie extra moeilijk omdat dyslecten de letters snel door elkaar halen.

Christian Boer is een grafisch vormgever die zelf al zijn hele leven kampt met dyslexie. Hij ontwikkelde daarom een nieuw lettertype waarbij de letters minder op elkaar lijken en dus minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld worden. Dit resulteert in minder leesfouten voor mensen met dyslexie, minder moeite met lezen en dus meer plezier in lezen!

Ook hebben de pagina’s tussen de regels en alinea’s door meer witruimte. Dit creëert meer rust en ruimte waardoor kinderen met dyslexie niet meteen de moed in de schoenen zinkt zodra ze een boek inkijken. Een ruim opgezette pagina gaan ze met meer enthousiasme tegemoet en willen ze liever lezen.
€ 12.50