<< Vorige - Volgende >>


Boeken: Koen Kampioen "dyslexie" Vanaf 7 jaar


Koen Kampioen is een kinderboeken serie voor beginnende lezers! Editie in lettertype Dyslexie

Artikelcode: DC0054895


Koen Kampioen 
Leeftijd vanaf 7 jaar

Koen wil niets liever dan voetballen, maar nu mag hij niet meer, omdat er geld is gestolen. Gelukkig blijven zijn vrienden in hem geloven. 'We weten zeker dat jij het niet gedaan hebt,' zegt Renske tegen Koen.Koen zucht. Er is geld gepikt uit de kleedkamer van de voetbalclub. Koen was daar toen in zijn eentje. Nu mag hij niet meedoen met de wedstrijd van zaterdag.Koen heeft het geld niet gepikt. Maar wie dan wel?'Stijn!' zegt Koen opeens. 'Die heeft net zo'n jack als de jongen die ik gisteren zag wegfietsen. Zou hij de dief zijn?''We moeten bewijzen zoeken dat Stijn het heeft gedaan,' roept Niels. 'Want dan kun jij weer voetballen, Koen!'

Detail:
Auteur : Fred Diks
Illustrator : Ivan & Ilia illustraties
Taal : Nederlands
Lettertype : Dyslexie 
ISBN nr. : 978902069.4895
NUR  286 - moeilijklezen
Afmetingen :        21,8 x 13,9 x 1,2 cm        
Bindwijze : Hardcover
Aantal pagina's : 128
Leeftijd : vanaf 7 jaarOver de Dyslexie serie:
Mensen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Bij ‘normale’ lettertypes lijken alle letters zoveel mogelijk op elkaar, omdat het lettertype één geheel moet zijn. Het ziet er mooier uit, maar het maakt het lezen voor iemand met dyslexie extra moeilijk omdat dyslecten de letters snel door elkaar halen.

Christian Boer is een grafisch vormgever die zelf al zijn hele leven kampt met dyslexie. Hij ontwikkelde daarom een nieuw lettertype waarbij de letters minder op elkaar lijken en dus minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld worden. Dit resulteert in minder leesfouten voor mensen met dyslexie, minder moeite met lezen en dus meer plezier in lezen!

Ook hebben de pagina’s tussen de regels en alinea’s door meer witruimte. Dit creëert meer rust en ruimte waardoor kinderen met dyslexie niet meteen de moed in de schoenen zinkt zodra ze een boek inkijken. Een ruim opgezette pagina gaan ze met meer enthousiasme tegemoet en willen ze liever lezen.
€ 12.50